Stuart Mavis

Podium: 
EM2 DE BARN
Afbeelding: 
Datum: 
zaterdag, september 22, 2018 - 17:45 tot 18:30
Body: 

Stuart Mavis is een jonge zanger die sterke popsongs maakt met eigentijdse teksten. Op het podium wordt hij bijgestaan door een energieke zeskoppige band met wortels in zowel Leeuwarden als Groningen. Stuart Mavis - echte naam Sjoerd Vriesema - groeide op in die laatste stad en begon daar op zeer jonge leeftijd met gitaarspelen. Met zijn broertje op drums, begon hij een poppunk coverband en op zijn veertiende nam hij zijn eerste liedje op. Ze gaven concerten met zelfgeschreven britpopachtige liedjes, die deden denken aan The Arctic Monkeys en The Kooks.

In 2015 ontmoette Sjoerd producer Ico Balt, die samen met Marcel Caron als Snoet & Smoel een studio runt in een oude boerderij in Leeuwarden. Daar werkten ze twee jaar aan de songs van Sjoerd, om uiteindelijk een balans te vinden tussen het warme geluid van een akoestische gitaar en de donkere sounds uit een Roland 808 drumcomputer en analoge synthesizers. Sony Music Entertainment zag al in een vroeg stadium de kwaliteit en potentie van de eerste demo’s en bood Stuart Mavis een contract aan.

Sjoerd kaart in zijn nummers een aantal relevante thema’s aan, die de songs een zekere urgentie geven. Zo schrijft hij bijvoorbeeld over de bepalende adolescentiefase en de sociale druk die millennials in de maatschappij ervaren. Maar de boodschap ligt er nooit dik bovenop: eerder loopt deze als een subtiele rode draad door zijn repertoire. De songs van Stuart Mavis zijn veerkrachtig, soms een beetje duister, maar vooral levenslustig en catchy. 

Jouw band

Bestanden moeten kleiner zijn dan 16 MB.
Toegestane bestandstypen: mp3.

Kadepop

E-mail: info@kadepop.nl

| Postbus 70081 | 9704 AB Groningen |